Режисьорът Люси Иларионов е като преобразен в ново тяло. Ако до вчера той чупеше кантара с над 182 кг, то в момента се радва на завидно телосложение.
Постиженията му са в резултат на половин година и в следствие на операция на стомаха в турската правителствена болница Guven в Анкара. Подробности около операцията, свалянето на килограми и храненето му в момента, режисьорът разказва в интервю за Lifestyle.bg.  

- Люси, не е за вярване, отслабнал си над 70 килограма и то само за 7 месеца. Как се чувстваш в новото си тяло?
- Чувствам се страхотно и съм много доволен от предприетата крачка да се подложа на операция на стомаха, която ми направиха в болницата в Анкара. Благодарение на нея от 182 кг в момента съм под 106. Но заветната ми цел е да сваля до 85 кг. Толкова съм поддържал до 30-ата си година, въпреки че имах периоди, в който бях и 75 кг.

- Какво представлява тази операция и на какво точно се дължи този успех в отслабването?
- Операцията е безкръвна и продължава по-малко от час. Прави се нещо като стомашен ръкав. Размерът на стомаха толкова се намалява, че става като на бебе. Тъй като стомахът е мускул, след 6-8 месеца вече има нормален размер. Хубавото е, че в него се намират и рецепторите за глада. След като са изрязали голяма част от него, през следващите месеци не се изпитва глад, а това помага допълнително за свалянето на килограми.

- След това как продължи да се храниш?
- Следвах програма на хранене, която ми изготви диетолог. Първият един месец се захранвах точно като бебе. Ядяха се пюрета и каши, като на мен по две-три лъжички ми беше достатъчно, за да се нахраня. Даже, ако хапна повече от това, ми ставаше тежко. Не изпитвах никакъв дискомфорт, защото имах лека болка само през първия и втория ден. След това започнах да приемам сирене, пасирани супи, по-меки храни. А сега мога да си позволя да ям всичко, което поискам, но по свое желание ограничавам част от храните. Избягвам тесто, изключил съм напълно сладкото и газираните напитки. Не ям също така ориз и картофи. Като цяло се храня по пет-шест пъти на ден.

- От къде научи за тази операция и кое те подтикна да я направиш?
- През пролетта на миналата година чух за манипулацията. Ходих на консултация с лекар, който ми обясни, че има три варианта, които да ми помогнат да отслабна. При единия се слага пръстен, при другия се прави подгъване на стомаха, а при третия се изрязва част от стомаха. Тъй като вече бях с много натрупани килограми, за мен най-удачен бе вариантът с третата операция. Отделно вече имах и доста заболявания. Високо кръвно, рефлукс, висока кръвна захар и преддиабетно състояние.
 

- Преди това сигурно си пробвал да свалиш килограми с диети...
- Да, пробвал съм всякакви диети, но колкото и да свалях, след това бързо връщах килограмите. Докато бях в "Денсинг Старс" също отслабнах доста, но после пак качих...

- Помним те като един от секссимволите в поп музиката. Трудно ли ти беше да свикнеш с образа на дебеланкото?
- Всъщност аз като малък също бях пухкав. Бях дебеличкото момче, което свири на цигулка и пее в хора. Във всеки клас имаше по един такъв като мен. В тийнейджърските години започнах да танцувам и на около 16 г. започнах да свалям килограмите.