Уж декември беше месецът с многото празници, но на певицата Мария и през януари ще й се наложи доста пъти да черпи. Днес е рожденият й ден и звездата на „Пайнер“ навършва 35 години. Днес също стават 2 години откакто изпълнителката се омъжи. Само след 10 дни тя ще има и друг повод, който трябва да отпразнува – 17 години откакто е на сцена. 
Мария се връща назад в миналото - от появата й в детското музикално предаване „Като лъвовете“, през музикалното училище, до зрялата й възраст и прослушването й в „Пайнер“ – и споделя, че това време е минало доста бързо, но въпреки това осъзнато.
 

Колкото до прослушването – певицата помни този ден все едно всичко, което се е случило тогава, е станало днес.
 
„Явих се с абитуриентска си рокля. В комисията бяха продуценти, текстописци, аранжори – все хора, които от години се занимават с музика. Сестра ми Ирена взе под наем рокли от операта в цигански стил за нея и нейна приятелка, които ми бяха балерини. Изпълних две песни на Глория и бях одобрена. После записах първото си парче „Спомен“ по мой текст, което стана хит. С летящ старт тръгнах“, разказва Мария в интервю за в. „България Днес“.
 
Днес тя е една от най-актуалните изпълнителки в жанра, но този факт не я главозамайва. Осъзнава и подчертава, че ако не са били продуцентите й – Митко и Мария Димитрови, тя няма да е това, което е днес в професионален план. Споделя още, че г-н Димитров е „огледален“ човек и каквото му се даде като отношение, с такова отвръща и той.
 
„Доверието е най-ценното, което има между мен и тях. Винаги, когато съм молила за нещо, съм го получавала“, отсича певицата.
 
Все още не знам как Мария ще отпразнува рождения си ден, но пък сме наясно с изненадата, която ще получат тя и феновете й. Подаръкът за нея и почитателите й ще бъде сервиран тази вечер, когато по ТВ „Планета“ ще се завърти най-новата й песен с видео, носеща името „Да ти дам ли малко?“. Изпълнителката снощи разкри и последните ексклузивни кадри преди да излезе парчето.