Компанията chart data обяви най-популярния музикант за 2021 година. Фирмата публикува данните за победителя в своя акаунт в Twitter.

Рапърът Дрейк е най-популярният изпълнител за миналата година. Отбелязва се, че песните му са събрали 8,6 милиарда прослушвания в услугите за стрийминг. Една от 131 слушани песни принадлежи на изпълнителя.

През миналата година Дрейк беше обявен за музикален артист на десетилетието от Billboard. Списанието отбелязва, че от студийния му албум Thank Me Later през 2010 г. насам всички записи на Дрейк са достигнали върха на класацията Billboard 200.

Отделни песни на хип-хоп изпълнителя се задържат на върха на Billboard Hot 100 в продължение на почти година. Дрейк е единственият солов изпълнител, който е прекарал общо над 50 седмици на върха на класацията на списанието.

В момента 35-годишният музикант има 27 награди от музикалните награди на Billboard - рекорд за всички времена. Основният му съперник в музикалната индустрия, рапърът Кание Уест, е печелил номинации на Billboard само пет пъти.

Превод и редакция: БЛИЦ