Първоначално записана в края на 80-те години, песента Fantasy е планирана да влезе във втория солов албум на Джордж Майкъл, мултиплатинения „Listen Without Prejudice Vol.1“. Изпълнителят дори обмисля песента да бъде сред официалните сингли на албума, но по една или друга причина – песента отпада от финалната селекция.
Накрая Fantasy е включена в B-страната на американското сингъл издание на „Freedom! ’90“ и в британската CD версия на сингъла “Waiting For That Day“ през 1990 година, пише Elle.

Независимо от това, Fantasy си остава една от любимите песни на Джордж Майкъл през цялата му кариера. Тя е част от програмата на супер успешното турне „Cover To Cover“ и е записана на аудиокасета като подарък от артиста към лоялните му фенове. 

На всяка една седалка, във всяка една зала от турнето има по една безплатна касета със сингъла. 

Десет години по-късно, Джордж Майкъл отново включва Fantasy в концертната програма на турнето „25 Live Tour“.

В началото на 2016-та година музикантът търси най-подходящия сингъл, с който да промотира дългоочакваното от публиката юбилейно издание на албума „Listen Without Prejudice Vol.1/MTV Unplugged“. Изборът пада категорично на сингъла Fantasy. Джордж Майкъл се обажда на Найл Роджърс, единственият човек на тази планета, който може да даде на Fantasy повече фънк, отколкото самата песен носи. Джордж и Найл бързо разбират, че са на една и съща музикална вълна и, както се казва, останалото е история.

Песента ще бъде включена и в новия филм за живота на Джордж Майкъл, озаглавен „Freedom“