Известната руска актриса Лидия Федосеева - Шукшина е получила сърдечен пристъп, след като е пристигнала в България. Това разкриват нейни близки. 

Тя е била в апартамента си край Бургас, когато се е почувствала зле. След като отишла в болница, се оказало, че няма необходимата медицинска застраховка, затова роднините на актрисата изпратили в България нейна приятелка, която да й помогне с придвижването към Москва.

80-годишната актриса, която е вдовицата на великия руски писател, сценарист, киноактьор и режисьор Василий Шушкин, се почувствала зле заради полета и разликата в температурите в Русия и България.

"Сестра ми Маша уреди от Москва да отпътува нейна приятелка, който спешно замина и урежда полета. Още от летището ще закараме Лидия Николаевна в болница", разказва нейна близка. 

Тя допълва, че диагнозата на актрисата все още не е потвърдена и цитира лекуващият я лекар от Москва, който разказва, че през юни е имала подобен пристъп и тогава се е оказало, че е с нарушено кръвоснабдяване на мозъка. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ