Фотографията с двете актриси и едни от най-обаятелните секс символи на Холивуд, снимана преди 60 години, все още привлича внимание. На фотографията е запечатана реакцията на София Лорен към актрисата Джейн Мансфийлд и нейния голям бюст.

Според списание People, през 1957 г. София Лорен току-що е сключила договор с кинокомпанията Paramount и е пристигнала в Калифорния. Paramount изпратила актрисата на голямо парти в Бевърли Хилс, където сред гостите била и секс символът на 50-те, Джейн Мансфийлд. Дълбокото деколте и показващите се гърди на Джейн били центъра на вниманието и, разбира се, всеки човек на събитието я наблюдавал. Но цялата тази демонстрация била част от рекламен трик, предназначен да привлече вниманието на медиите и да открадне част от вниманието към очарователната София Лорен, която едва наскоро започнала да получава опредложения от Холивуд. Джейн Мансфийлд била поставена на маса заедно със София Лорен, но от време на време София поглеждала в частично разголените гърди на Джейн, понеже явно й се струвало, че гърдите на Мансфийлд всеки момент може да излязат изцяло! "Тя дойде направо на масата ми и седна. Знаеше, че всички я гледат. Погледнете фотографията. Къде са насочени моите очи? Аз гледам гързите й, защото се боя, че те скоро ще се окажат в чинията ми", обяснява София Лорен.

Докато на другите снимки от онази вечер двете жени се смеят и се усмихват една на друга, известната фотография най-добре отразява ситуацията."Много пъти ми е давана тази снимка, за да дам моя автограф върху нея. Но аз никога не го правя. Не искам да имам нищо общо с това. Освен това и от уважение към Джейн Мансфийлд, защото тя вече не е сред нас (Мансфийлд умира при автомобилна катастрофа през 1967 г.), казва още италианската актриса.

Превод и редакция: БЛИЦ