Мира Добрева качи любопитна снимка как чете книга на плажа, но мнозина коментираха, че всъщност целта на емблематичната водеща е била да демонстрира физическите си дадености.

Това обаче даде повод на Евгени Минчев за яростна критика на облеклото й.

Ето какво написа той в седмичната си рубрика в "Телеграф":

Мира Добрева "оплетена“ в рибарски мрежи?

От времето на леля Кунка в лавката на основното ми училище не бях виждал плетена рокля. Леля Кунка си я плетеше сама, на една кука и даваше съвет как да си оплетат същата домакинката на склада Връбка и леля Нонка – чистачката. Хубави рокли ставаха, слага си по малко парфюм българска роза и водеха хорото на банкета за 8-ми март.
 

Роклята на Мира Добрева досущ ми напомня описаните дотук. Само че Мира носи други послания, такива на съвременност, обаяние и сексапил.

Роклята е меко казано ужасна и неподходяща за знаменитост като Мира. Връх на този кич е плетената розичка, чието реноме я е поставило на толкова  видно място. Вижте книгата, която внушава интелектуалност на портрета, обрисуван от рибарска мрежа, плетена роза и бяла роза изобщо.

Ще ми проговори ли занапред Мира, ако кажа, че тази рокля разкрива някои части от тялото, които по-добре да бяха оставени на сянка.