Първата българска актриса, номинирана за Оскар – Мария Бакалова, се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов. Градоначалникът я посрещната в сградата на общината. Николов подари икона на звездата от Холивуд, която е родом от Бургас, където живеят родителите й.

От няколко дни Бакалова е в Бургас при майка си и баща си. 

Димитър Николов обяви, че е изготвена докладна записка за почетното гражданство на актрисата. 

Мария Бакалова: Родният ми Бургас е прекрасно място, искам по-често да идвам при мама и татко

Публикацията на кмета на Бургас във "Фейсбук":

"Днес имах удоволствието да се срещна с очарователната кинозвезда Мария Бакалова и нейната майка Румяна Бакалова. Повече от час разговаряхме за реализираните проекти, наситената програма и ангажиментите, които й предстоят. 

А най-хубавото е, че тя не се умори да повтаря колко много обича Бургас. Още с влизането си Мария каза:

„Прекрасно, щастливо, уютно е вкъщи… Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори”.

Вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред. Защото няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея.

Подарих на Мария икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници. Пожелавам й божията майка да я закриля и осветява пътя й напред!

Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената й елегантност и умереност, с нейния интелект. Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си. 

А ние ще се постараем Бургас да е все така уютен за нея и всичките ни млади хора в странство, за да си идват с удоволствие. И да остават…

Благодаря ти, Мария! И да имаш прекрасни дни със семейството и приятелите в родния Бургас!".
 

Днес имах удоволствието да се срещна с очарователната кинозвезда Мария Бакалова и нейната майка Румяна Бакалова. Повече...

Публикувахте от Димитър Николов в Събота, 24 юли 2021 г.