Десет млади и красиви, популярни дами ще се включат в автомобилното състезание “Овация 2018”, което ще се проведе на 7 октомври до Национален стадион “Васил Левски”. Инициатор и организатор на проявата е тв водещата и журналист Миглена Ангелова и продуцентска къща „Зенит ТВ продукции”. Лице на кампанията е „Мис България 2018” и „Мис Планет 2018” Тамара Георгиева. Инициативата „Отговорни млади шофьори” за повече безопасност по пътищата за нашите деца подкрепят още топ певиците Гери-Никол и Дивна.

Освен Тамара Георгиева в състезанието ще видим зад волана още плеймейтката Ася Капчикова, тийн любимките Ева и Биляна Лазарова, младите актриси Надежда Петрова и Ралица Добрева, както и близначките от „Х Фактор” Алекс и Влади, студентката по информатика Елен Стоенчева и моделът Петя Стоянова, по-известна като Пенелопе. Водещи на събитието са Борислав Борисов, по-известен като Боби Звездния репортер и актьорът Алпер Чочев.

По време на състезанието Тамара Георгиева ще постави началото на кампанията „Отговорни млади шофьори” в България. По-късно, на 18 ноември, когато е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, актуалната „Мис България 2017” съвместно с авто „Овация” и няколко НПО, свързани с безопасността на движението, ще организира събития в големите градове на България, като част от Националната кампания „Отговорни млади шофьори”.

„Ще дадем своеобразен старт чрез авто състезание, каквото досега не сте виждали. Десет млади красиви жени, разпределени в пет екипа, ще преминат с електрическа кола BMWi3, каквато до този момент не са карали, три етапа, чиито правила не познават - също като в живота”, разказва за предстоящото шоу Миглена Ангелова. Автомобилното шествие ще се случва директно в центъра на София в рамките на няколко часа пред жива публика. Атракцията ще има и директно излъчване в Youtube и Facebook.

„Всички страдаме от новините, които информират за пострадали при ПТП-та млади хора. Мисля, че не по-малко страшно и пречупващо живота е, когато млад човек причини ПТП. Лесно е да обвиняваме, но всъщност сме наясно, че има какво да се направи, за да няма толкова много нещастия”, казва още Ангелова. Именно това я провокира да проучи защо и как, какво се прави в други страни и малко по малко стига до някои важни факти, които да постави на общественото внимание.

„Ако бях в ефир, сигурно щях да направя някаква рубрика, но не мисля, че това щеше да е достатъчно. Така постепенно се роди идеята за „Овация” - по приятен и атрактивен за младите хора начин да привлечем вниманието им към Отговорността на всеки един от нас пред Живота. Идеята постепенно се разви и се превърна в кампанията "Овация за отговорни млади шофьори”, споделя още тя. Затова целта е състезанието да продължи да се организира за в бъдеще два пъти годишно.

„Овация 2018” ще се проведе на 7 октомври 2018 г до Национален стадион „Васил Левски”. Партньори на събитието са „Сейфти драйвинг академи”, „Академия за отговорни шофьори” на „Петрол” АД, Столична община, Българска федерация по автомобилен спорт, Национална спортна база. Медиен партньор на смислената инициатива е и информационна агенция номер 1 в България – „БЛИЦ”.