Пред водещите на „Здравей, България“ Валери Йорданов, който играе ролята на лошото ченге и бивш член на силова групировка Манол Попнеделчев-Попето, сподели какви усилия е коствало на екипа да заснеме толкова професионално криминалната поредица, но не пожела да разкрие кой е убиецът в хитовата криминална поредица.

„Искам да похваля сценария – всички герои са много интересни и разнообразни. Беше много трудно, но много хубаво. Героят ми Попето е бивш член на силова групировка. За мен образът беше много интересен, защото съм израснал в тези години и имам преки наблюдения върху този период. Не ми беше трудно, защото познавам начина на мислене на хората като моя герой. По отношение на сценария и на бъдещето на моя образ в сериала ще кажа следното - може и аз да съм убиецът, а може и да съм жертвата“, сподели Валери Йорданов и добави, че е получил прякога Българския Хорейшио заради ролята си.


Бориса Тютюнджиева крие, че е бременна

„Снимките бяха много натоварени, а професионалното изграждане на сериала отне много труд на всички, замесени в проекта. На финала всички се чувствахме като едно голямо и сплотено семейство. Ако не съм го споменавал досега, докато Васил Банов месеше баница за екипа, аз приготвях страхотен качамак“, пошегува се актьорът.

За достоверността на криминалната история, в предаването говори и известният криминалният психолог Росен Йорданов, един от консултантите в сериала: „Тъй като самият аз участвах в изграждането на образа на Попето, искам да похваля Валери Йорданов, защото се превъплъщава майсторски в ролята си. Даже преди да влезем в студиото му разказах, че има колеги в полицията, които вече се идентифицират с него. Определено е на мода.

Софка и Гринго хвърлиха над 100 бона за... (СНИМКИ)

От гледна точка на психологията полицаите от сериала са полицаите на прехода, чиито ментори са били тези от старото време, милиционерите, попаднали в съвсем нова реалност, в началото на новия век. Те трябва да комбинират сила и мекота. Лично аз имам много дълбоки и трайни взаимоотношения с такива полицаи, защото както Попето влиза в задочен сблъсък с Мия Язова, така и аз съм влизал в подобни сблъсъци в реалния живот и това, което ни скрепи с времето е доверието, че можем да вършим работа заедно, важното е да стигнем до крайния резултат.“

„Обикновено е много силно, ако кажеш, че един филм е по действителен случай, а тук без да отнемаме от славата на добрата идея на сценаристите, можем да кажем, че криминалната драма „Дяволското гърло“ е изградена по истински истории, които са навързани по много интересен начин. Разликата в този филм идва от класата и автентичността. Например зрителят се научава как се прави профил или как действа едно ченге в реална ситуация. А това винаги е интересно за публиката“, допълни криминалният психолог.