Руската моделка Ирина Шейк се появи на гей парада в Ню Йорк. Хубавицата, облечена с къса тениска с дъга на гърдите (символа на ЛГБТ общността) и къси панталонки, се разходи по улиците на мегаполиса в компанията на свои приятели, сред  които дизайнерът и креативен директор на Burberry Рикардо Тиши, фотографите Луиджи Мурено и Янго Хензи.

Тя от години подкрепя ЛГБТ обществото, не пропусна да го направи и този път. А на снимките от прайда, които сподели на профила си в Instagram, Шейк допълни, че "любовта е отговорът".Тазгодишният парад на World Pride ЛГБТ общността отбеляза кръгла дата – 50-ата годишнина от Стоунуолски бунтове. На  28 юни 1968 година нюйоркският бар Stonewall Inn в квартал „Гринич Вилидж” става център на гражданско неподчинение и поле на сблъсъци между полицията и хомосексуални лица. Причина за бунта е нахлуването на полицията в заведението в около 1:20 след полунощ и опитът всички присъстващи да бъдат арестувани, тъй като по онова време в Ню Йорк хомосексуалността се наказва от закона. Стълкновенията продължават няколко дни. Те се оказват повратна точка в историята на гей-движението, а името Стоунуолсе превръща в символ на борбата за гей права.

Парадът в Ню Йорк завърши грандиозно с Мадона. Кралицата на попа представи пред множеството няколко парчета от последния си албум Madame X.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lessons on how u pride march by @irinashayk ♥️♥️♥️♥️???????? NYC ????????????????

Публикация, споделена от Michael Angel (@michaelangelnyc) на