Предстоящият документален сериал на Discovery+ "Разследванията за Даяна" разкрива нови шокиращи подробности за трагичната смърт на принцеса Даяна в автомобилна катастрофа през 1997 г.

Покойната принцеса на Уелс е предсказала, че ще загине в автомобилна катастрофа две години преди ужасяващия инцидент в Париж, който отне живота ѝ, съобщава „Daily Beast“.

Шокиращото разкритие беше оповестено в кратък преглед на предстоящия четирисериен документален филм на Discovery+, чиято премиера е насрочена за четвъртък, 18 август.

Документалната поредица включва дълги подробности за "бележката на Мишон" - бележка, която адвокатът ѝ Виктор Мишон е направил по повод нейните опасения.

През октомври 1995 г. Даяна поискала лична среща с личния си правен съветник Мишон, за да му "каже за нещо, което й е хрумнало".

Мишон старателно записва разговора им, по време на който Даяна казва, че "надеждни източници", които тя не иска да назове, са я информирали, "че е възможно са се инсценира автомобилна катастрофа".

Даяна очевидно е прогнозирала, че "или ще загине, или ще бъде сериозно ранена", съобщи БГНЕС.

На 31 август 1997 г. Даяна - заедно с партньора си Доди Ал-Файед и шофьора си Анри Пол - загива, след като Анри блъска мерцедеса им в стълб със скорост 65 км/ч в тунела Pont de l'Alma в Париж.

Пол е бил под влиянието на алкохол и лекарства, предписани с рецепта, докато се е опитвал да избяга от безмилостните папараци, които са ги преследвали с мотоциклети.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук