Общото между тях е, че всички те се женят за принц. Получават титли, дворци, слуги, гардероб със скъпи рокли и бижута за милиони, предава "Дарик".

Любов ли? Ето я грозната истина за брака на Меган и Хари

На пръв поглед изглежда, че тези жени са сбъднали мечтата на всяко момиченце да стане принцеса.

Но дали бракът със съпруг със синя кръв и луксозният живот им донесе щастие? Вероятно не...  Повечето от най-популярните принцеси никога не са смятали за щастливи.

 Принцеса Даяна

Лейди Даяна е на трето място в списъка на 100-те най-велики британци в историята. Тя беше смятана за модна икона и в същото време общуваше с бездомните на равна нога, помагаше на сираци и правеше всичко по силите си хората да заживеят по-добре.

В замяна принцесата на Уелс получи признанието на хората, но не и любовта на съпруга си - принц Чарлз. Младата Даяна Спенсър среща принц Чарлз, когато е само на 16. Четири години по-късно кралското семейство обявява годежа им, а сватбата им се превръща в най-голямото събитие на 1981 г. 

Изглежда сякаш животът й е приказка - принцесата винаги се усмихва, а погледът й изглежда искрен и честен. Никой не подозира обаче, че още преди брака си тя започва да се чувства чужда и отхвърлена.

Емили Ратайковски лъсна чисто гола, зае кучешка поза и… СНИМКА 18+

Причината е ясна - съпругът й не я обича и дарява с горещите си чувства своята любовница Камила Паркър-Боулс. Лейди Ди започва да страда от депресия, булимия, стига до самонаранявания.

Бременна в четвъртия месец, принцесата дори пада по стълбите, за да привлече вниманието на съпруга си. Напълно безуспешно...

14 години след сватбата принцеса Даяна и принц Чарлз се разведоха официално, като подписаха споразумение за неразкриване на причините за раздялата им. А година по-късно, през 1997 г., Лейди Ди загина при автомобилна катастрофа в Париж. Тогава тя беше на 36 години.

Грейс Кели

Животът на Грейс Кели също не е история за Пепеляшка. Родена в богато семейство на индустриалец, отраснала в охолство и лукс, Грейс заменя живота си на обожавана филмова звезда в Холивуд, за да стане принцеса в едно малко европейско княжество.

По време на снимките на „Да хванеш крадец“ на Френската Ривиера актрисата се запознава с бъдещия си съпруг – принц Рение III от Монако. Година по-късно те се женят, а дворецът налага на Грейс Кели да се оттегли от киното.

Близки до красивата актриса споделят, че почти от първия ден на брака си тя е била в златна клетка. Кели е лошо приета в двореца на съпруга си и самият той често й се присмивал.

По-късно започва да я ревнува, защото не му хареса, че тя се занимава с благотворителност и бързо е включена в списъците на любимите монарси по света. Майчинството също не й носи щастие - дворцовият етикет повелява кралските наследници да бъдат отглеждани и възпитавани не от принцесата, а от бавачки.

Животът на Грейс Кели завършва през 1982 г., когато тя е на 52 години. Докато шофира, получава инсулт и катастрофира фатално.

Стефани Монакска

Най-малката дъщеря на Грейс Кели и принц Рение III, принцеса Стефани от Монако получава отлично възпитание и образование. Учила е в пансиона De Dams de Sainte-Maure, посещавала е курсове по Dupanlou в Париж и е била на стаж в модна къща Christian Dior.

Изглежда, че има не живот, а мечта! В действителност обаче малко хора знаят за личните преживявания на Стефани Монакска. И не става въпрос само за факта, че на 17-годишна възраст тя губи майка си пред собствените й очи (именно Стефани е пътувала в колата с Грейс Кели в съдбоносния ден, като оцелява по чудо).

В личния живот дъщерята на принца на Монако Рение III също никога не е имала късмет. Първият й брак с бодигарда Даниел Дюкре продължава само година и завършва със скандален развод.

Интимно видео на съпруга на принцесата с непознато момиче стана публично достояние. Вторият брак на Стефани с акробата Адан Лопес Перес също продължава само една година. Сега принцесата е на 52 години и сама е отгледала трите си деца.

Императрица Масако

Наричат Масако "японската Даяна" и "тъжната принцеса". Само по тези определения е лесно да се досетите, че животът й не е като приказка.

Тя е родена в семейството на виден дипломат и преди да се омъжи за император Нарухито, Масако успява да обиколи половината свят, да научи няколко езика, да получи отлично образование и дори да започне кариера като дипломат във външното министерство на Япония. Момичето се среща с принца на дипломатически прием, който по-късно се оказва нагласен, с цел да му бъде избрана булка.

Масако и престолонаследникът веднага се харесват и той й предлага брак, но... получил отказ. И това се случило два пъти. Тя се съгласява чак на третото му предложение, когато се оставя да бъде убедена от бъдещия си съпруг, че ще има роля в монархията и думата й ще се чува.

Първото недоразумение между принца и дъщерята на дипломат се случва още в деня на сватбата, когато принцесата трябва да носи сватбено кимоно по модел от 10 век. След това тя се сблъсква със забрани за кариера и самостоятелно мнение, зли погледи след раждането на дъщеря, а не син-наследник.

Бъдещата императрица не успява да се пребори с догмите, които обвиват японската монархия и консерватизма по отношение на жените.

Поради ограничените й права не й позволяват дори да присъства на коронацията на Нарухито. В следствие на целия стрес, Масако развива депресия, а след това и синдром на намалена адаптация.

През юли 2008 г. Нарухито официално обяви, че Масако не може да се появява публично поради заболяване, диагностицирано като синдром на разстройство на приспособяването.

През последните няколко години, за щастие, се появи информация, че съпругата на императора се е подобрила. Но дали тя може напълно да победи болестта, все още не е известно.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук