Меган Маркъл и принц Хари се зарекоха да станат „финансово независими“, след като изоставят работните си кралски задължения – но колко труд всъщност влагат?

През януари 2020 г. Меган и Хари обявиха, че оттеглянето от монархията ще „осигури на семейството ни пространство да се съсредоточим върху следващата глава, включително стартирането на новата ни благотворителна организация“.

Тръпката е навсякъде с efbet.com

Въпреки това, наскоро публикувани данъчни документи за тяхната фондация Archewell сочат, че херцогът и херцогинята на Съсекс са се занимавали с благотворителност само един документиран час на седмица през 2021 г.

Публичното подаване на IRS 990 на организацията с нестопанска цел, публикувано на официалния уебсайт на Archewell, също разкри, че базираната в Бевърли Хилс фондация е събрала малко над 13 милиона долара от дарители – като 10 милиона долара идват от един изключително щедър частен благодетел.

Организацията твърди, че е разпределила повече от 3 милиона долара безвъзмездни средства за различни благотворителни организации за заселване на бежанци и инициативи, разпространяващи милиони ваксини срещу COVID-19.

Около 4500 долара публични дарения и приблизително 1190 долара също са били натрупани от „инвестиционен доход“, се посочва в документите, докато фондацията е изплатила 163 085 долара заплати.

Бившата актриса и принцът не получават заплата от фондацията с нестопанска цел Archewell, но техният главен изпълнителен директор Джеймс Холт взима годишна заплата от 59 846 долара и 3 832 долара под формата на бонуси.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук