Зад добродушния вид на ангелогласната Ваня Костова се крие особено чепат характер. 61-годишната певица, която на 10-и септември прекрачи прага на  Къщата на „ВИП брадър”, е много властна майка и зла свекърва, одумват я съседите на Ваня и 37-годишния й син Боян, твърди "Уикенд".

Певицата наистина била всеотдайна майка и баба, но с много инатлив нрав и обсебващ характер. Истината за нейната същност лъсна под прожекторите на Големия брат. Естрадната звезда е във война със съквартирантите си Валентин Кулагин и Божана Кацарова, а по време на една от последните мисии, изплува тайната, че Ваня често е отправяла злостни коментари зад гърбовете им. Същевременно дни по-късно се отмята от вече изреченото и се прави на тяхна първа приятелка.

Принцеса Евгения прикова погледите на всички с разкошната си сватбена рокля и разкри болезнена тайна от миналото, променила живота й (СНИМКИ/ВИДЕО)

Подобно поведение Ваня Костова имала и сред най-близките си хора. Изпълнителката на „Очила и стар рефрен” командорела сина си и снаха си Стефания, които не смеели да й противоречат. Неслучайно младите живеели в жилище, близко до това на Ваня, на съседен етаж. Под претекст, че иска да помага в грижите за малката си внучка Ванеса, ангелогласната певица често ги инспектирала и следяла изкъсо семейния живот на сина си. 

Дълги години в музикалните среди се шушукаше, че Ваня изцяло е обсебила наследника си и му пречи да се задоми. Боян имал само една сериозна приятелка и това давало повод за най-различни слухове. 

В един момент Ваня дори си внушила, че колежката й Ева Найденова от „Фамилия Тоника” й прави черни магии, затова със сина й са нещастни в любовта. Още при влизането си във „ВИП брадър” Костова направи първата интрига в Къщата, намеквайки, че вдовицата на Гого се занимава с вещерство. „Ева злоупотребява с алкохола и прави черни магии. Напуснах „Фамилия Тоника” заради нея, по-скоро заради семейство Найденови. Не мога да се разбирам с хора, които правят магии. Женското царство не ме притеснява, защото който нож вади, от нож умира”, заяви при влизането си в риалитито Ваня. Вече в предаването, тя демонстрира чудесни отношения с някогашната си колежка и даде вид, че всичко лошо е забравено.

Според запознати, именно Ваня станала причина за раздялата на сина й с голямата му любов – македонска красавица на име Мелина. Влюбеният до уши Боян дори възпял любовта си към Мелина в първата си авторска песен, която носи същото име. Под претекст, че трябва непрестанно да пътува с нея на турнета из страната, Ваня пречела на връзката на Боян с Мелина. В крайна сметка разстоянието си казало думата, македонката го изоставила и разбила сърцето му.

Развенчана бе шокираща тайна, свързана с принцеса Даяна (СНИМКИ)

„Истината е, че той мене ме командори, а не аз него. Все аз му вървя по гайдата. Майка ми така казваше: „Ще го слушаш, защото той е по-умен от тебе!”. И аз, какво да правя, слушам го, а най-накрая излиза, че не той, а аз съм била авторитарната. Ако аз бях властната майка и свекърва, каквато ме описват, щеше ли булката, снаха ми, да кръсти внучката на мене?”, оправдава се певицата, но признава, че все пак има противоречия със Стефания. Обичта им към Боян обаче ги помирявала. 

Според запознати, внучката на Ваня била кръстена Ванеса по настояване на Боян. „Смееше ли да я кръсти с друго име?”, одумват отношенията им колеги на певицата. Макар че е наследил гласа и таланта на майка си, под нейния натиск Боян завършил медицина. Запознал се със съпругата си Стефания съвсем случайно. Красивата брюнетка завършила Музикалната академия „Панчо Владигеров”, а след това и НАТФИЗ. Известно време се подвизавала като водеща в телевизия СКАТ, а в момента работела в кастинг агенция. Връзката им се развила скорострелно и певицата разбрала, че трябва да стяга сватба едновременно с новината, че ще става баба. 

Така Боян нямал нуждата от одобрението на майка си, а я поставил пред свършен факт. 

Появата на 6-годишната днес Ванеса преобърнала живота на естрадната легенда. Дори когато имала здравословни болежки, хлапето успявало да я разведрява. „Гримирай се и ще ти мине”, съветвала баба си Ванеса, когато тя се оплаквала, че не й е добре. 

„Преди раждането й боледувах често. Не ме подминаваше нито един грип. И стана чудо, месеци преди раждането на Ванеса оздравях. Болестите сякаш почнаха да ме заобикалят. Мисля, че дължа здравето си на невероятната емоция да съм баба. Изисква се от мен да съм здрава, за да помагам в отглеждането на малката”, споделя Ваня. 

Певицата се разделила с бащата на Боян, когато синът й бил бебе. Отгледала го с помощта на майка си. Години наред Ваня крила от сина си истината за баща му. Единственият й наследник разбрал, че татко му ги е изоставил и има друго семейство едва, когато станал ученик в седми клас. Тогава двамата се срещнали за първи път, след като татко му го зарязал, когато бил бебе. Ваня го отгледала с помощта на майка си и се старала никога да не му липсва обич.

Преди няколко години една от легендите на група „Тоника” за първи път разкри кой всъщност е бащата на сина й и какви са отношенията й с него сега. Двамата се срещнали, още докато Ваня била ученичка в английската гимназия в Бургас и вечер пеела по заведенията. Бащата на Боян се казвал Любен и бил диригент на оркестъра, с който певицата обикаляла заведенията. Любовта между тях пламнала, след като Ваня завършила училище. Оженили се на следващата година. Малко след като Боян се появил на бял свят, баща му получил примамливо предложение за работа в Норвегия. Ваня пък вече правела кариера като вокалистка на хитовата „Тоника СВ”. Нито тя имала желание да напусне групата и да замине при него, нито пък той искал да напусне работата си и да се прибере при семейството си. Така двамата се разделили и дълги години не поддържали почти никакви отношения. Едва години по-късно Ваня и Любен успели да ги затоплят. Певицата дори станала приятелка с първата съпруга на бившия си мъж и дъщеря й, които също живеели в Норвегия. 

Самата естрадна легенда е израстнала без баща и носела и до днес травмата от детството си. Татко й напуснал нея и майка й, когато изпълнителката била само на 10 години. След това бащата прекъснал връзката с тях. Ваня преживяла огромен стрес от раздялата на родителите си, затова не искала синът й да повтаря нейната съдба.