Звездата на „Откраднат живот” Стоян Алексиев се направи на Хитър Петър пред Народния театър, но това му коства скъпо и прескъпо, пише "Уикенд".
Онзи ден екранният проф. д-р Иван Генадиев от топ сериала на Нова бе оставил колата си на място, където спирането струва пари. Той се надяваше, че ще успее да свърши бързо работата си в театъра и ще се върне при автомобила преди от Център за градска мобилност да са го санкционирали като гратисчия. Да, ама не! Хитруването му бе изобличено.  

Служител със светлоотразителен жълт елек забеляза, че за мицубишито на актьора не е платена такса, и разпореди на предната лява гума да бъде поставена скоба. Когато по-късно Алексиев се появи при лимузината си, я завари „арестувана”, неспособна да помръдне ни напред, ни назад.

За късмет на 65-годишния артист, човекът на Център за градска мобилност все още беше наблизо. Стоян се втурна към него и го удари на молба: „Дай да махнем тия железа бе, момче, че ще закъснея за среща.”

Служителят разпозна в брадатия мъж героя от „Откраднат живот”, но отказа да махне скобите, без да е платена глоба. „30 лева ще ви струва, няма как да направя компромис заради вас… Ако го сторя, началството ще ми се кара, а може и да ме накажат”, обяви униформеният.

Алексиев тутакси разбра, че е безсмислено да преговаря за снизхождение. За да не губи излишно време, той извади 3 банкноти от по 10 лв. и ги подаде на служебното лице. А докато мъжът със жълтия елек му издаваше разписка, обясни, че на ведомствения паркинг на Народния театър нямало свободни места, затова оставил колата си „за малко” в „Синя зона”.