През изминалото денонощие, 22 февруари, на фронта са се състояли 101 сблъсъка между украинските и руските войски, съобщава УНИАН.

Според сутрешния доклад на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, на Купянското направление украинските въоръжени сили са отбили 5 опита за настъпление на в района на село Синковка, Харковска област.

При Лиман боевете се водят в районите на селищата Терни и Ямполовка, Донецка област. Засилване на щурмовете има и на Бахмутско направление. ВСУ са отбили 16 атаки на руснаците в районите на селищата Андреевка, Богдановка, Ивановское, Клещеевка и Торецк в Донецка област.

На Авдеевско направление ВСУ съобщават, че са отразили 10 руски атаки в районите на населените места Орловка, Северное, Первомайское, Невелское в Донецка област. На Мариинско направлениеукраинците продължават да сдържат руснаците в районите на Новомихайловка и победата на Донецка област, където пте 43 пъти са се опитали да пробият отбраната на нашите ВСУ.

На Запорожкото направление руснаците са осъществили 5 атаки западно от Вербово и в района на Работино. Същият брой опити за нападение са регистрирани и на Херсонско направление, където руснаците се опитва да изтласка украинските войници от позициите им.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук