Тази нощ въоръжените сили на Руската федерация изстреляха безпилотни летателни апарати тип "Шахед" и ракети Х-31П/Х-22 по района на Одеса. Това съобщиха отбранителните сили в Telegram, цитирани от украинското издание "Фокус".

Според украинското командване,  силите на ПВО са свалили девет дрона на противника. Един от дроновете е паднал върху предприятие в Одеса, което е довело до пожар.

Съобщава се, че охранител е бил спасен от сградата. При гасенето на пожара спасителите открили тялото на един загинал. По предварителна информация вътре все още може да има хора.

Според Силите за отбрана на Южна Украйна противникът е атакувал Одеска област с ударни безпилотни самолети от типа "Шахед-131/136". В същото време противникът е изстрелял ракети тип Х-31П и Х-22 от самолети на тактическата и стратегическата авиация от Черно море.

„Противопожарните и издирвателно-спасителните операции продължават“, се казва в публикацията.

Що се отнася до ракетите, изстреляни от Черно море, според украинските военни те са загубили своята бойна способност във въздуха.

"Ракетите загубиха своята бойна способност във въздуха. Подразделенията на противовъздушната отбрана свалиха 9 дрона камикадзе", се казва в съобщението на отбранителните сили.

Според пресслужбата на регионалния щаб на Държавната служба за извънредни ситуации сградата в крайбрежната зона на града е претърпяла значителни щети. По предварителни данни площта на пожара е 500 квадратни метра.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук