В Сингапур ядосани видри нападнаха и ухапаха сериозно британец, събориха го на земята и тежко го нахапаха, съобщава The Guardian.

Инцидентът се случи, когато британецът Греъм Джордж Спенсър се разхождал из ботаническата градина. Той забелязал около 20 гладкокоси видри, пресичащи пътеката пред него. По думите му те се държали спокойно, докато покрай тях не пробягал друг посетител на парка. Ядосаните видри не успели да настигнат бегача и се втурнали към Спенсър, който бил до него.Животните го заобиколили и започнали да го хапят по глезените, краката и задните части. Мъжът твърди, че за 10 секунди е бил ухапан 26 пъти. „Сериозно мислех, че ще умра“, спомня си той. "Искаха да ме убият."

 Бил спасен  от приятел, който го последвали с викове успял да прогони видрите. След това и двамата се скрили от животните, които продължили да ги преследват, в центъра за гости.

Персоналът на центъра за гости оказал първа помощ на Спенсър. По-късно той посетил болницата, където му била поставена ваксина срещу тетанус и му били предписани антибиотици. За излекуване на раните са необходими още три посещения при лекар, които му струват 1,2 хиляди сингапурски долара.

В Сингапур живеят около 90 гладкокоси видри. Обикновено представителите на този вид достигат 1,3 метра дължина и тежат от седем до 11 килограма.

Превод: БЛИЦ