Най-известният производител на презервативи в света Durex проведе изследване, според чиито резултати над половината от населението в цял свят не достигат върха при сексуален контакт. Изследването е проведено сред 26 000 души в 26 страни, а резултатите са тревожни.
Нали знаете, че оргазмът, освен че ви кара да изпитвате сексуално удоволствие, води до намаляване на стреса, подобрява емоционалното и общото психическо състояние на човек. Така че ако сте стресирани и с емоционални проблеми, правете секс. Не правете обаче това по няколко пъти на ден, на седмица, само за да можете да се похвалите на приятелите си, че водите невероятно активен сексуален живот, а стигате до оргазъм един път месечно. Обяснете на партньора или партньорката си от какво най-вече се “палите” и се наслаждавайте на секса, като всеки път изживявате върха, пише “Национал”.

Оказва се, че само 48% от хората получават оргазъм при всеки сексуален контакт. Най-често - 66 % от италианците, испанците, мексиканците и южноафриканците стигат до оргазъм. Бразилците ги следват по петите – 65%. На другия полюс са китайците – 24%, следвани от японците с 27%. Изследването показва, че 58% от хората по света, които обикновено получават оргазъм, са доволни от емоционалното си състояние. Тези хора освен това изпитват по-силна близост с партньора си.

Кои са практическите стъпки за подобряване на оргазма?
1. масаж
2. сексуални помагала, например вибратори
3. дълга предварителна любовна игра
4. прекарвайте свободното си време с партньора си. 

Как оргазмът помага на психическото и физическото ви здраве?
- засилва чувството за топлина и отпускане
- намалява стреса
- при жените помага при мигрена
- защитава мъжете от рак на простатата
- може да помогне за намаляване на болката. /БЛИЦ