Инцидентът е станал в Южна Корея, в град Кванджу. Когато автобусът със 17 пътници спрял близо до пететажна сграда и хората започнали да слизат, бившият жилищен блок се срутил на пътя. 

На видеорегистратора на машината, която се оказала на няколко метра от инцидента, се вижда, че конструкцията пада директно върху автобуса с хората.


През последните седмици сградата вече е била подготвена за разрушаване. По време на колапса на последния етаж работел багер. Строителите чули подозрителни звуци от долните нива и успели да се разпръснат, докато купчина бетон паднала върху пътното платно. Тя погребала поне девет души под себе си, още осем били сериозно ранени. Сега спасителните служби работят на място, опитвайки се да намерят оцелели под развалините, пише Би Би Си.Все още не е съобщено какво точно е причинило трагедията. Ситуацията беше коментирана от собственика на магазин, разположен срещу срутената сграда. Според него моментът на падането е бил като земетресение.

"Не успях да различа пътя - всичко беше като в мъгла. След това проверих кадрите от видеонаблюдението и видях, че сградата се срути върху автобуса," казва собственик на магазин отсреща.

Превод: БЛИЦ