Вече ще бъде възможно да се сключва брак в дома на Жулиета във Верона. Властите в северния италиански град, избран от Шекспир за място на действието на една от най-популярните си драми, са решили да направят Верона столица на сватбите.
Кметът Флавио Този казва, че сватбеното предложение ще бъде включено в туристическия пакет. Да сключиш брак в един от най-романтичните градове изобщо няма да бъде евтино удоволствие. За коренните жители на Верона и предградията сватбата ще струва 600 евро, а за останалите италианци – със 100 евро повече. За сключващите брак от страните от ЕС церемонията ще струва 800 евро, а за хората извън ЕС – 1 000 евро.
Градската хазна и без това печели добре от триетажната сграда с аскетична обстановка. Балкончето, гледащо към малък двор, я направи визитна картичка на Верона. Домът на Жулиета е вторият след Ватикана най-посещаван музей на Апенините, особено привлекателен е за младите романтични влюбени двойки, посочва ИТАР-ТАСС. Преди година сградата беше отворена след козметичен ремонт – стените бяха изчистени от многобройните надписи с признания в любов. /БЛИЦ