Чилийската кухня е едно екзотично съчетание от испанска храна и местни съставки. Повлияна от европейските кухни, предимно испански, италиански, немски и френски, храната в Чили е привлекателна комбинация от подправки, месо и местно отглеждани зеленчуци, съобщават от foodpanda.

Тъй като това е крайбрежна страна, морските дарове също се консумират в изобилие.

  • Основите на чилийска кухня се коренят в използването на пшеница, пилешко, свинско и вино.

  • Сладкишите в Чили са на почит, защото през годините са били запазено кулинарно произведение за монахините.

  • Благодарение на отличителния си вкус чилийските вина имат международна репутация. Те са широко използвани в много ястия.

  • Чилийският народ обикновено има четири хранения за даден ден.

  • Обядът, който трае около час и половина, е най-тежкото хранене за деня.

  • Най-вкусното ястие е чилийската салата, която се приготвя с нарязан сварен лук, домати, оцет, маслини и смлян кориандър.

  • Морските дарове, които идват от Чили, се считат за един от най-добрите в света видове.

  • Друго чилийско ястие, което традиционно се яде около Коледа, е Пан де Паскуа. Принос на германските заселници, това ястие обикновено съдържа захаросани плодове, орехи, стафиди и бадеми.

  • Задължително опитайте чилийско кисело мляко с мед и джинджифил.