Въоръжени мъже, верни на режима на президента на Сирия Башар Асад, с нападнали конвоя с евакуиращи се хора, който тази сутрин потегли от Алепо към Идлиб. Те са убили най-малко един човек и са ранили още няколко. Това заяви Ибрахим Абу Алаит от Сирийската гражданска отбрана пред „Ал Джазира”.
Въоръжените мъже са обстрелвали конвоя, за който се твърди, че е съставен от ранени и цивилни жители на Алепо. Според Алаит, въоръжените мъже, които не са официално на служба към правителството, с открили огън. Най-малко един човек е убит, а други 4 са ранени. Сред тях е и медицински работник.
 

„Има много сериозно ранени. Най-малко трима души се нуждаят от операция”, посочи той.
 
Както БЛИЦ съобщи, тази сутрин първите евакуирани от Алепо напуснаха града и се отправиха към контролирания от бунтовниците Идлиб. Това е част от споразумението, което правителството сключи с бунтовниците. С първия конвой се транспортират предимно хора, нуждаещи се спешно от лечение.
 
По-рано от руското министерство на отбраната заявиха, че се подготвят за евакуацията на ранени бойци от опозицията, които ще бъдат преместени в Идлиб с автобуси и линейки. Разстоянието между двата града е 65 км. 

Превод и редакция: БЛИЦ