Александър Дугин направи първи коментар за убийството на дъщеря си Даря. Твърди се, че думите му били споделени по негово искане в "Телеграм".

Ето какво казва той в изявлението си: 

"Както всички знаете, в резултат на терористичната атака, извършена от нацисткия украински режим, дъщеря ми Даря Дугина беше жестоко убита при експлозия на 20 август, докато се връщаше от фестивала "Традиция" край Москва.

Тя беше красиво православно момиче, патриот, военен кореспондент, експерт по централните канали и философ. Нейните изказвания и доклади винаги бяха проницателни, информирани и сдържани. Тя никога не е призовавала към насилие или война. В началото на кариерата си тя е изгряваща звезда.

Враговете на Русия я убиват подмолно. Но ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени дори от такива непоносими удари.

Те искаха да смажат волята ни с кървав терор срещу най-добрите и най-уязвимите сред нас. Но те няма да успеят. Сърцата ни не копнеят за обикновено отмъщение или мъст. Това е твърде дребнаво, твърде неруско. Искаме само нашата победа.

Дъщеря ми положи младия си живот на неговия олтар. Така че спечелете, моля! Искахме да я възпитаме като умно момиче и герой. Нека и сега тя вдъхновява синовете на нашата родина за героизъм", казва Дугин в своя коментар.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук