В американското градче Парадайз, щата Калифорния, котка чака цял месец стопаните си пред опожарения им дом. Видео, запечатало трогателната им среща, се успя да просълзи мрежата.  

Кортни и семейството й били принудени да напуснат спешно дома си заради големите пожари, но в суматохата не успели да открият домашния си любимец Тимбър. Жената тайно се надявала, че животинчето е оцеляло. След като опасността преминала, тя веднага се върнала в дома си или поне това, което било останало от него. Сред отломките забелязала котка и веднага разбрала, че това е Тимбър. „Всичко е наред, малкия ми, ние сме тук. Върнахме се за теб!”, нареждала развълнуваната американка.  „Никога не губете надежда. Днес, месец след пожара, се върнахме в изгорялата си къща и намерих котката ми Тимбър! Тя е жива! Слава Богу”, пише Кортни към трогателното видео.

Пред журналистите тя разказва, че пухкавото животно се появило в семейството им, когато била бременна с второто си дете. Но малко след това се наложило да го даде на родителите си, тъй като собственичката на къщата, в която живеели под наем, не обичала животни. Сега всички смятат да живеят под един покрив, тъй като след пожара не им останал нито дом, нито пари.

За броени дни клипчето на Кортни е събрало над половин милион гледания и куп трогателни коментари. Интернет потребителите поздравяват американката и признават, че клипчето й ги е накарало да плачат и определят случилото се като чудо.

Видео, запечатало трогателната среща на Кортни и Тимбър, можете да видите ТУК.

Превод: БЛИЦ