За първи път във Великобритания гей двойка се сдоби с дете благодарение на сурогатна майка, която и двамата родители са оплодили веднага. Това съобщава The Mirror.

Откакто са се срещнали, Саймън и Греъм Бърни-Едуардс от Великобритания мечтаят да създадат пълноправно семейство и да имат дете. Те отиват в клиника за ин витро оплождане в Лос Анджелис. Там 32-годишната Мег Стоун се съгласява да стане тяхна сурогатна майка срещу 25 хиляди лири стерлинги.

Според Стоун, когато за първи път видяла профила на Саймън и Греъм, тя била привлечена от благородните им усмивки. Наскоро жената скъсала с любимия си човек и не била готова за друго дете. Тогава тя решила да помогне на нуждаещите се.

Дълго време мъжете не могли да решат кой да е биологичният баща на нероденото им дете, а в клиниката ги уверили, че и двамата партньори могат да участват в процеса. "Казаха ни, че половината от ембрионите може да са мои, а другата половина - на Греъм", обясни Саймън.

"Мег свърши чудесна работа. Оказва се, че тя наистина е забременяла от двамата наведнъж ”, казва 43-годишният Саймън. "Благодарение на прекрасните възможности на ин витрото успяхме да изпълним мечтата си", добавя той.

След като Саймън и Греъм се оженили, те отишли на меден месец в Канада, за да срещнат лично Стоун, която по това време била бременна в петия месец. Децата Александра и Калдър се родили здрави и вече приличат много на бащите си.

Превод: БЛИЦ