Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън може да е била отровена. Предположението е на известния американски патоанатом Бенет Омал. Той не изключва зад това да стоят руският президент Владимир Путин и конкурентът на бившия държавен секретар за Белия дом Доналд Тръмп.
Щабът на Клинтън би трябвало да направи токсикологичен анализ на кръвта й, смята Омал. „Възможно е да са я отровили”, написа експертът в Туитър.
 

Скоро след първия пост Омал пусна второ съобщение в социалната мрежа. „Не вярвам на Путин и Тръмп. С тези двамата всичко е възможно”, написа той. 
 
Публикациите на патоанатома предизвикаха вълна от възмущение и сарказъм в мрежата. „Колко ви платиха, за да публикувате такива глупости?”, пита възмутен потребител. 
 
В статията, посветена на темата, The Washington Post припомня, че през месец януари името на руския президент е споменато в британски доклад, посветен на причините за смъртта на бившия офицер от КГБ Александър Литвиненко. Путин не е обвинен пряко в отравянето му. В разследването се споменава само, че съществуват косвени доказателства за причастността на Русия към смъртта на Литвиненко. При това, без прякото одобрение на руския президент операцията срещу него по всяка вероятност би била невъзможна.
 
По-рано кандидатът на Демократическата партия Хилари Клинтън нееднократно обвиняваше Русия  в опити за намеса в американската предизборна кампания. На първо място, ставаше въпрос за дейността на хакерите. От Кремъл и руското външно министерство методично критикуват подобни заявления, наричайки ги голословни.
 
За здравето на Клинтън се заговори, след като този уикенд тя бе принудена да напусне церемонията за почитането на жертвите от атентатите на 11 септември 2001 година в Ню Йорк, след като й прилоша. Малко по-късно лекарят й съобщи, че има пневмония. От този момент в социалните мрежи започнаха да се появяват различни теории, например че Клинтън използва двойник.