Британец няколко години се преструва, че е студент в Бирмингамския университет. Той сподели своята история и факта, че е толкова заплетен в лъжата си, че не знае какво да прави, в група за анонимни признания на студенти във Фейсбук.

Авторът на публикацията заяви, че през 2017 г. не е бил приет в университета, но решил да не казва на строгите си родители за това поради страх от тяхната реакция. Той направил фалшиво писмо за прием и отишъл да учи, надявайки се в бъдеще да разкрие измамата. "Въпреки това, с течение на времето потъвах все по-дълбоко и по-дълбоко в лъжите си", заяви човекът.

Той живеел с други студенти, преструвайки се на техен съученик. Британецът лесно можел да стигне до университета, там той ходел на лекции известно време и си намерил нови приятели, като никой от тях не подозирал, че има нещо е нередно.

Трудностите възникнали, когато той трябвало да обясни на приятелите си защо не ходи на изпити. Младият мъж измислил, че се среща с учители в отделна аудитория заради засиленото си безпокойство. Освен това той много се страхувал от появата на родителите си на дипломирането, но заради коронавируса, партито било отменено.

„Толкова съм объркан в лъжите си, че мисля да избягам в друга държава“, признава фалшивият абсолвент. Според него сега той лъже родителите си, че не може да намери работа по специалността си заради пандемията. Британецът помоли другите потребители за съвет.

„Трябва ли да включа фалшивата степен в автобиографията си? Познавам специалността си много добре, тъй като четох учебници и разговарях със съученици. Малко вероятно е компанията много внимателно да провери истинността на моята диплома и да разбере, че е фалшива. Ако някой знае какви проверки организира работодателят, моля, помогнете“, обърна се той към абонатите на групата.

В коментарите британецът беше посъветван да не лъже в автобиографията, тъй като това със сигурност ще се появи в бъдеще. Роб Франсис препоръча на човека да започне отначало и да отиде в друг университет. Мнозина също изразиха надежда авторът на публикацията да не е учил за инженер или лекар. Някои отказаха да повярват в истинността на историята на „студента“, смятайки я за фалшива.