Руските нашественици се придвижват напред към Харков благодарение на резервите, които прехвърлиха в областта. Те завладяха село на 15 км от Стари Салтов. Това каза съветникът на президента на Украйна Володимир Зеленски - Олексий Арестович във вечерното предаване на Марк Фейгин, цитиран от "Униан".

Линията на фронта се премести и сега руснаците могат да нанасят удари по Харков (б.а. не само с ракети) и с оръдия, призна той.

"И така, в посока към Харков, знаем, че те хвърлиха резерви там ядосано и отново започнаха да завземат територии от север. Движиха се малко смело на изток“, заяви президентският съветник. 

Сутрешна сводка: Седем мощни експлозии в Харков, взривната вълна е била толкова силна, че...

Той отрече слуха, че руснаците са завладели Стари Салтов.

„Лошо е за жителите на Харков, защото артилерията започна да нанася удари по града. Удрят от пет-шест дни непрекъснато. И ние постоянно търпим загуби. Преди това те бяха изтласкани, удряха с „Ураган“ и „Торнадо“ отдалече - от руска територия“, коментира Арестович.

Междувременно УНiАН съобщи, че около 23:40 часа снощи руските нашественици отново са нанесли удари по Харков. Сигналът за въздушна тревога е прозвучал в града, а местните жители са преброили най-малко седем експлозии.

Според очевидци ракетите са ударили Харков. Изстрелванията са извършени от територията на Белгородска област на Руската федерация.

Ударите по втория по големина град в Украйна са били толкова мощни, че взривната вълна продължи повече от 20 секунди, пише " Труха", цитиран от украинската информационна агенция.