Сръбската полиция получи нови доказателства срещу небезизвестната престъпна група на Велко Беливук, след като у задържаните плеймейтки се намериха ужасяващи снимки от изтезанията на жертвите на Беливук.

Полицията и прокуратурата за организирана престъпност успяха, освен веществени доказателства, да намерят ключови доказателства срещу арестувания Велко Беливук, по-известен като Веля Неволя, по време на експертизата на телефоните на негови сътрудници.

Старлетките Тияна Максимович и Милица Живанович, известни като Тияна Айфон и Мими Оро, бяха задържани във вторник в Службата за борба с организираната престъпност, където прекараха часове, разпитвайки ги за предполагаемите им връзки с клана Беливук.

По време на разпита се твърди, че в телефона на една от двете са намерени снимки на осакатени хора.

„Ключови доказателства срещу този клан бяха открити в един от телефоните на момичетата. Твърди се, че снимките показват изчезналите и зверски убити фенове - Здравко Радоевич и Горан Величкович Гокси, както и "розовата пантера" Милан Лепоя. "Момичето е обвинено, че е част от екипа, който е прал парите, спечелени за Беливук", разкри източник пред сръбския "Курир".

Според същия източник старлетките са получавали пари от Беливук като той ги е убеждавал да правят различни неща, от разпространение на наркотици и други пратки, до пране на пари. Твърди се, че те са примамвали жертвите на определено място, където са били залавяни от екипа на Беливук и измъчвани.

Велко Беливук и Марко Милкович бяха арестувани на 4 февруари по подозрение в организиране на престъпна група, извършила поредица от престъпления и действаща под егидата на фен групата "Принципи". В допълнение към тях бяха арестувани още около двадесет членове на тази група, сред които имало и двама полицаи.
Твърди се, че в сейфове в тайни вили и апартаменти, са намерени наркотици, боеприпаси и муниции. Групата е обвинена в отвличания и отвратителни убийства, които шокираха Сърбия и региона.

Превод: БЛИЦ