Втората жена, която беше задържана във връзка с убийството на полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, е с индонезийски паспорт, съобщава „Ройтерс”. Тя е била разпозната на запис от наблюдателните камери на летището, се посочва в съобщение на полицията.
На 15 февруари в Малайзия бе задържана друга жена, която местните власти смятат за свързана със смъртта на Ким Чон Нам – 28-годишна виетнамка. Задържан е и таксиметровият шофьор, който е откарал двете жени от летището. Според първоначалната информация, те са уболи жертвата с отровни игли. Според друга версия, Ким Чон Нам е залят с някаква киселина.

От разузнаването на Южна Корея смятат, че виновните за убийството на заварения брат на севернокоресйкия лидер вече не са в Малайзия. Според японските експерти, те вече не са сред живите.
 
Според вестник „New Straits Times”, убийците на Ким Чен Нам са се справили с него за пет секунди. Изданието отбелязва, че на камерите за видеонаблюдение от летището се вижда как двете жени седят до брата на севернокорейския лидер, изчаквайки броя на хората около него да намалее. След това една от жените започва разговор с жертвата, а другата излиза зад гърба му и го отравя. След престъплението двете си тръгват с такси.

От полицията съобщават, че операцията е била подготвяна дълго време и единственият й минус е, че двете жени са попаднали в полезрението на камерите за видеонаблюдение.
 
Според материал в „South China Morning Post”, Ким Чон Нам е знаел за идващата от Ким Чен Ун опасност, но предпочитал да се движи без охрана. Източници, близки до починалия, твърдят, че в деня на смъртта си Ким Чон планирал да вечеря с приятели в Макао. Когато той не се явил на срещата и не отговорил на обажданията, приятелите му се усетили, че нещо не е както трябва. 

Превод: БЛИЦ