Станаха известни последните думи на полубрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Секунди, преди да изгуби съзнание, Ким Чон Нам е казал, че е напръскан по лицето с някаква киселина.  След това се е строполил на земята, а тялото му се разтърсило от конвулсии.
Както БЛИЦ съобщи, инцидентът станал на летището Куала Лумпур в Малайзия. По инfoрмация на южнокорейските медии, Ким Чон Нам може да е убит по нареждане на севернокорейските власти, съобщава ren.tv.

Към момента от полицията нямат официална версия за смъртта му. Тялото на полубрата на Ким Чен Ун е изпратено за аутопсия, която трябва да посочи причината за внезапната му кончина. 

По-рано от Кралската полиция на Малайзия съобщиха, че Ким Чон Нам е пътувал под чуждо име – Ким Чхол.Името съвпада с това на севернокоресйки генерал, за чиято екзекуция медиите съобщиха през 2012 година. Като причина за смъртната присъда се посочва, че генералът не е съблюдавал траура за починалия през 2011 година лидер на КНДР Ким Чен Ир. Ким Чхол е завързан за стълб и обстрелван с миномет.