Семейството на принца на Уелс Чарлз, който е заразен с коронавирус, не е много загрижено относно вероятността сегашното заболяване да премине в сериозен стадий. Кралското семейство изрази увереност, че той ще се справи с инфекцията, съобщава The Daily Beast, позовавайки се на информиран източник.

Според изданието Чарлз има характерна кашлица, слабост и всички ключови симптоми, свързани с COVID-19, характерни за болестта, но като цяло той се чувства добре. В същото време пресслужбата на принца отказа да дава допълнителни коментари как протича болестта му. В изявлението се казва само, че принц Чарлз показва незначителни симптоми. Неговите представители също подчертаха, че е в добро здраве и продължава да работи от вкъщи.

Журналистите предположиха, че асистенти, близки до кралското семейство, сега са озадачени от диагнозата на принц Чарлз и със сигурност ще гарантират, че останалата част от кралското семейство не е изложена на риск от заразяване. Изданието изразява особена загриженост за здравето на кралица Елизабет II, с която принцът за последен път се срещна на 9 март.

По-рано на 25 март бе съобщено, че принцът на Уелс може да се е заразил с коронавирус SARS-CoV-2 от принц Албер II на Монако.

В понеделник, 23 март, Чарлз и Камила преминаха тестове, за да се проверят за коронавирус и на следващия ден откриха резултата. Чарлз е заразен, Камила успява да избегне болестта. Преди да обяви това публично, принцът се свързал с кралицата и синовете си - принц Уилям и принц Хари.

Според последните данни във Великобритания са регистрирани 8,1 хиляди случая на инфекция с коронавирусна инфекция, 423 пациенти са починали, 140 са се възстановили.

Превод: БЛИЦ