Руските войски нанесоха нови удари по украински градове. На този фон продължават организираните от Кремъл гласувания в окупираните райони на Украйна, за да се подготви почвата за анексирането им от Москва, предаде Асошиейтед прес.

Областният управител на Запорожие Олександър Старух съобщи, че руските войски са атакували инфраструктурни обекти в разположения на река Днепър град, а ракета е ударила жилищна сграда. Загинал е един човек, а седем са били ранени.

Руските сили поразиха и други райони на Украйна и нанесоха щети на жилищни сгради и гражданска инфраструктура. В района на Николаев и региона бяха нанесени поредица от удари, които ликвидираха големи сили на противника. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

"Високоточни удари по украински позици близо до град Николаев унищожиха над 200 украински бойци, 3 танка и 16 бойни бронирани машини", се казва в съобщението на военното ведомство.

Освен това над 300 чуждестранни наемници бяха елиминирани чрез ракетна атака по лагер за настаняване на чуждестранни наемници близо до село Калиновка в Николаевска област.

Британското военно министерство съобщи, че Русия е ударила с балистична ракета язовира Печенеги на река Северски Донец в Североизточна Украйна след предишните удари по бента на язовир край Кривой рог, предизвикали наводнение по поречието на река Ингулец.

Според най-новите данни от сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, руската армия засилва усилията си на фронта в ДНР:

Руските бойци провеждат щурмови действия в районите на н. н. Спорни, Соледар, Артемовск, Отрадовка, Курдюмовка, Зайцево, Майорск, Каменка, Авдеевка и Опитни;

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук