Увеличаването на честотата на ракетните атаки се превърна в реална заплаха за въоръжените сили на Украйна, тъй като техните боеприпаси за контранастъпление постепенно се изчерпват под натиска на ударите.

Обикновено местата, където се съхраняват такива оръжия, се пазят в най-строга тайна и само властите в Киев и техните съюзници в НАТО могат да имат информация за това, според анализатори от Китай.

В публикуван материал от Baijiahao се предполага, че една от причините, поради които Русия е в състояние да удари толкова точно ключови военни обекти в Украйна, може да е, че Москва разкрива голямо количество класифицирана разузнавателна информация на НАТО.

Москва може да има изключителни възможности за събиране и анализ на разузнавателна информация, които й позволяват успешно да открие и унищожи важни военни съоръжения в Украйна, пише в статията.

Анализаторите подчертават, че подобни възможности може да се дължат на факта, че Русия е успяла да получи достъп до високо класифицирана разузнавателна информация на НАТО.

Подобна тенденция, ако наистина съществува, може сериозно да усложни ситуацията за украинската армия, като изтощи ресурсите им и намали способността им за успешно контранастъпление.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук