Сирийският президент Башар Асад се е срещнал днес с делегация руски депутати и е обсъдил с тях вчерашната атака срещу Сирия и икономически мерки за възстановяването на страната, предадоха осведомителните агенции. Според депутата Сергей Железняк Асад е похвалил съветското въоръжение, което отразило успешно ракетния удар на САЩ, Великобритания и Франция по сирийски цели. 

Асад е изтъкнал, че вчерашните агресивни удари са били отблъснати от Сирия "със съветски ракети, произведени през 70-те години", посочил е, че от 90-те години в американски филми руското оръжие е било показвано като "изостанало", но сега е станало ясно кой наистина изостава

Дмитрий Саблин, ръководителят на руската делегация, разказа, че за да възстанови икономиката си, на Сирия ще са й необходими 400 милиарда долара. Важна задача е възстановяването на инфраструктурата, за което ще трябват 10-15 години и не по-малко от 14 милиарда долара. Тези данни е споделил Башар Асад, който е посочил, че при възстановяването на Сирия с преференции ще се ползват руски компании.

Превод: БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ