Едва два месеца след сватбата Джъстин Хенкс от Юта разбира, че е болен от рак, пише People. Джъстин и Дженифър се обичали страшно много и сватбата изглеждала като начало на щастлив семеен жиовт, но над тях надвиснала беда.

Лекарите диагностицирали Джъстин с най-тежката болест. Това просто ги оставило без никаква надежда и първоначално те не знаели какво да правят, някак си не им се вярвало, че смъртта е толкова близо и то в момент, когато били толкова щастливи. След операцията по отстранение на мозъчния тумор Джъстин и Дженифър решили, че няма да се предават. Болестта и без това вече им отнела много - медения месец, семейния живот. Разбира се, понякога имали и тежки дни, в които сякаш не намирали сили. Но дори и в тези моменти двамата се взимали в ръце и продължавали да се борят с коварната болест. Те решили, че ракът няма да им попречи да създадат щастливо семейство и ще продължат напред. А това, което им липсвало, били децата. 
 

Когато Джъстин разбрал, че Дженифър чака близнаци, той бил извън себе си от щастие. По време на бременността на жена си Джъстин се чувствал много добре и независимо от химиотерапиите и операцията, опитвал да помогне на жена си в подготовката за важното събитие. 

И на двамата в този момент им се стрували, че действително са успели да се преборят и най-лошото е вече зад тях. Когато Дженифър била в седмия месец, Джъстин изведнъж се почувствал зле. Оказало се, че ракът се е върнал и той се влошава много бързо. Толкова бързо, че лекарите дори не давали надежда да успее да зърне новородените си дечица. 

"Мислех си - Боже мой, та той наистина реално може да умре. Знаех го и преди това, но някак си не стигаше до мен", спомня си Дженифър. Независимо от прогнозите на лекарите Джъстин успял да издържи до раждането на близнаците. Той седял до Дженифър и я подкрепял с топли думи, докато тя раждала. Когато взел за първи път синовете си в ръце, това приличало на чудо. 
Дженифър знаела колко важно е това за него и била благодарна за това, че двамата са успели да се справят.

Превод БЛИЦ