Жител на китайската провинция Фуцзян продал детето си и похарчил приходите за подаръци за момичета, снимащи се онлайн пред камера, съобщава "Дейли мейл". Мъжът твърди, че след изчезването на жена му е трябвало сам да отгледа сина и дъщеря си. Той нямал достатъчно пари, затова решил да се отърве от децата.
В началото на годината с него се свързали бездетни съпрузи от Фуджоу, които мечтаели за дете. През февруари те се срещнали с мъжа и му платили 80 хиляди юана. След това той им предал дъщеря си и подписали споразумение за осиновяване.

През май приемните родители се опитали да изготвят документи за момичето и предоставили на държавната агенция фалшив акт за раждане. Оганите на реда разбрали за сделката.

Както се оказало, бащата на продаденото дете похарчил спечелените пари за виртуални подаръци за популярни момичета, показващи се онлайн на китайската видео платформа Kuaishou. Той е обвинен в търговия с деца. Съпрузите, които закупили детето, също ще бъдат подведени под отговорност, съобщава AsiaOne.

Превод и редакция: БЛИЦ