За случай, напомнящ трагедията с Джордж Флойд, съобщават американските медии. Американец е починал, след като е бил удушен с коляно от полицай в град Антиохия (щата Калифорния), написа вестник Лос Анджелис таймс. Инцидентът е станал на 23 декември, но е бил обявен едва сега.

"Семейството на 30-годишния Анджело Кинто на 23 декември извика служителите на реда, заради пристъп на параноя, получен от техния близък", посочи още изданието.

"Когато пазителите на закона пристигнаха, мъжът вече започна да се успокоява. Въпреки това, един от полицаите изтръгна Кинто от прегръдките на майка му. Той повали Анджело на пода, затисна врата  му с коляно и го удуши", разказа роднина на покойния, цитиран от медията.

"Кинто е роден във Филилините. Той бе американски гражданин и служеше във военноморските сили на САЩ до 2019 г. Анджело уволни заради здравословни проблеми. Мъжът страдаше от депресия и неговото състояние се влоши след нападение, извършено от неизвестни лица през миналата година", допълниха опечалените близки пред изданието.

"Убийството на Кинто наподобява случая на Джордж Флойд ( на снимката) – афроамериканеца, удушен с коляно на 25 май от полицаи в град Минеаполис, щата Минесота. Убийството на рапъра стана повод за движението Black Lives Matter ("Животът на чернокожите има значение"), чиито протестни акции бяха съпроводени със сцени на насилие."