Милиардерът и високопоставен политик Клайв Палмър, седмият най-богат австралиец за 2022 г., почти удвои богатството си през последната година.

67-годишният Палмър се изкачи с едно място в списъка на най-богатите в Австралия Топ 250, с невероятна печалба от 8,59 милиарда долара, довела състоянието му до 18,35 милиарда долара, пише Tribunal Inquiry.Джина Райнхарт отново беше коронясана като най-богатата жена в Австралия с минния си бизнес, който сега струва смайващите 32,64 милиарда долара, точно пред Андрю Форест от Fortescue Metals.

Палмър, който е лицето на Партията на Обединена Австралия и притежава минната компания Minerology, беше бенефициент от нарастващата цена на никела, която се покачи от 9 000 долара за тон за година до 25 000 долара в началото на март.

Цените на метала, който се използва за производството на батерии от неръждаема стомана и електрически автомобили, след това избухнаха в отговор на кризата в Украйна. Тя скочи до 100 000 долара за тон, принуждавайки борсите да спрат търговията в Лондон.Милиардерът и високопоставен политик Клайв Палмър, седмият най-богат австралиец за 2022 г., почти удвои богатството си през последната година. На снимката е със съпругата си Ана, която е родена в България.67-годишният Палмър скочи от осмо място в списъка за 2021 г. на седмо тази година, с невероятен неочакван доход от 8,59 милиарда долара, който доведе състоянието му до 18,35 милиарда долара. Той твърди, че притежава най-голямата колекция от класически автомобили в света.

Наскоро беше обвинен, че е купил Mercedes-Benz 770 Grosser Offener Tourenwagen на Хитлер - но отрече това в Twitter.Той също така притежава имоти в Paradise Point, Mermaid Beach, Broadbeach Waters, Southport, Palm Beach, Fig Tree Pocket в Нова Зеландия и в София, България.

Втората му съпруга Ана е родена в България, припомня австралийското издание. 

Превод: БЛИЦ