Британецът Бен Кумбс измина 38 000 километра със спортната си кола от най-северната до най-южната кръчма на света. Приключението му отнело седем месеца, като преминал през 21 държави, съобщава БНР.
Бен Кумбс, който е на 38 години и е от Плимут, заяви пред медиите, че идеята му е хрумнала, докато се черпел в местън пъб. Условието било кръчмите да са лицензирани, защото в Антарктида, например, има заведения в базите, но те не са лицензирани и  обществено достъпни.
 

И така Кумбс започнал пътешествието от норвежкия архипелат Свалбард в изоставено миньорско селище, наречено Пирамиден, с население от четирима души. Всички те живеят в единствената поддържана сграда в Пирамеден – стар хотел, който има функциониращ бар. А мястото е само на 1 120 километра от Северния полюс.
 
От Пирамиден Кумбс преминал през Европа до Саутхемптън, откъдето бил прехвърлен с кораб до Ню Йорк. Оттам прекосил Съединените щати до Калифорния и през Мексико поел към най-южната част на Южна Америка, за да стигне до Пуерто Уилямс на остров Огнена Земя в Чили. Кумбс заяви, че кръчмата там малко го е  разочаровала с пластмасовите си мебели и с предлаганото единствено светло пиво и евтино уиски, но както посочи, важно е пътуването, а не дестинацията.