Британските медии разкриха истинското име на втория заподозрян в отравянето на бившия офицер от руското военно разузнаване Сергей Скрипал. Сайтът Bellingcat  разпространи част от разследване, в което се твърди, че единият от отровителите на семейството - Александър Петров, всъщност е военният лекар от ГРУ Александър Мишкин.

По данни на сайта, 39-годишният Мишкин се сдобил с псевдонима „Петров” през 2010 година. Точно тогава той е пристигнал в Москва. В разследването се посочва още, че Мишкин няколко пъти е пътувал до Приднестровието и до Украйна. При това, по данни на Bellingcat, до началото на септември 2014 г. той е посочил като свой домашен адрес в Москва „Хорошевское шоссе”, 76 „Б”, където се намира щаб квартирата на Главното разузнавателно управление.През есента на 2014 година Мишкин и другият заподозрян в отравянето на Скрипал - Анатолий Чепига,  се местят в луксозни апартаменти.

Британски медии: Разкрихме истинското име на единия от отровителите на Скрипал - той е полковник от ГРУ! (СНИМКИ)
 


Авторите на разследването уточняват, че не са успели да установят какво военно звание е имал Мишкин, но предполагат, че към момента на инцидента със Скрипал в Солсбъри е бил или подполковник, или полковник.Bellingcat и The Insider са направили интервюта с няколко източници, които познават Мишкин, както от Санкт Петербург, така и от родното му място Лойга”.

От сайта уточняват, че пълният текст на разследването ще бъде публикуван на 9 октомври в 13 часа местно време. За разследването съобщава и The Insider. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ