Британците побесняха заради рязкото поскъпване на цените в магазините за хранителни стоки и масовото монтиране на специални устройства върху продуктите, които ги предпазват от кражба, пише в. "Дейли мейл".

В статията се подчертава, че скачащите цени са превърнали сиренето, маслото, месото и адаптираното мляко за кърмачета в истински деликатеси, които не всеки британец може да си позволи.

„Това е цената, която плащаме за нашето приятелство със САЩ. Войните, които те отприщиха, от които печели само един процент от населението, ще ни поставят на ръба на пропастта, ако не се обединим и не спрем да вярваме на пропагандистите “, пише коментаторът.

„Ако конфликтът в Украйна продължи, може да се случат и по-лоши неща. Кажете на премиера да спре да подкрепя Киев и да помисли за хората. Скоро ще дойде зимата и ако няма руски газ, само ще страдаме повече“, добави вторият. „Страданието на мнозинството ще започне едва през октомври, а следващата година нещата ще се влошат. За съжаление, правителството едва ли е в състояние да контролира ситуацията “, каза потребителят.

„Нищо чудно, че Шотландия искаше да се отдели. Английските власти са шайка крадци и престъпници”, възмути се читателят. „Детската храна не трябва да е лукс, тя е жизненоважно нещо!“ оплака се друг.