Бърни Сандърс се отказа от надпреварата за кандидат-президентското място на САЩ. Сенаторът от щата Върмонт е съобщил за намеренията си по време на конферентен разговор със своя екип, предаде „Ройтерс“.

Така единственият кандидат на Демократическата партия остава Джо Байдън. Той ще се изправи на изборите в края на годината срещу настоящия президент Доналд Тръмп.

По-късно Сандърс ще направи изявление за своите избиратели.

Заради коронавируса щатът Охайо отложи първичните избори за юни, часове преди урните да бъдат достъпни за гражданите. Отложен беше и вотът вНа първичните избори на партията Байдън увеличи значително преднината си пред Сандърс, спечелвайки голяма част от щатите. 

Преди дни Байдън съобщи, че Конгресът на Демократите, на който трябваше да бъде избран един от двамата в битката за Белия дом, може да се проведе онлайн заради пандемията от коронавирус. 

Хиляди хора със защитни маски, стараещи се да спазват нужната дистанция и преодолявайки страха си, се явиха пред урните в щата, чиито власти преди две седмици призоваха населението да си остане у дома.Ключова роля във „възраждането“ на кампанията на Байдън изигра победата му в Южна Каролина през февруари – първата му в първични избори.

Джорджия, Луизиана, Мериленд и Кентъки.

Въпреки пандемията обаче в щата Уисконсин вчера бяха проведени избори. Резултатите  ще станат известни чак след седмица, предаде Франс прес.

Въпреки федералните здравни изисквания избирателите чакаха с часове на дълги опашки пред претъпкани изборни бюра, за да участват в определянето на претенденти за президентския пост на първичните избори.