Трима брутални трафиканти на хора, които принуждавали жени да се занимават с проституция в бардаците в източен Лондон и ги карали да раздават кокаин на клиентите, днес са изправени пред дългогодишна присъда, пише Evening Standart.

33-годишната Елеонора Василева, 31-годишният Илия Михайлов и Мариан Василев докарвали жертви във Великобритания от България, примамвайки ги в секс търговията с лъжливи обещания за работа и по-добър живот.

Веднъж във Великобритания жените били откарвани от летището в Порше, за да работят като проститутки в бардаци в Уудфорд Грийн и Стратфорд.

Кралския съд в Шеърсбрук изслуша как жените са били заплашвани от насилие, ако откажат да правят секс с клиенти, и им е било нареждано да плащат строги глоби от приходите си, ако излязат от строя.

Когато полицаи атакуваха дома на Василева и Михайлов, те открили там няколко бокса и разтегателна палка.

Жертвите казали на детективите, че са били принудени да доставят кокаин на клиентите си, да купуват собствени презервативи и  не им е бил предоставен достъп до медицинска помощ.

Ръководителката Василева била отговорна за вербуването на жените в България и уреждането на полетите им във Великобритания, заплащането на имотите и рекламирането на услугите на проститутките.

Старши прокурор Дамарис Лакин заяви, че Василева  "безпощадно е експлоатирала" жените с помощта на Василев и Михайлов, които отговаряли за осигуряването на кокаин и налагането на глоби и дисциплина.

„Те ги държали под строг контрол, рядко им позволявали да напуснат имотите и управлявали престъпна организация, в която жените се страхували от насилствени последици, ако не продължат да внасят пари“, заяви прокурорът.

„През цялото време тези обвиняеми вземали по-голямата част от парите ... и се отърваваха досега само с глоби. Докато този случай беше подкрепен от силната полицейска операция и тясното сътрудничество с българските власти, тези три лица бяха осъдени поради смелостта на жените, които свидетелстваха.“

И тримата обвиняеми отрекоха обвиненията, но бяха признати за виновни след обвинения в трафик на хора, контролиране на проституцията за печалба и снабдяване с кокаин. Михайлов също беше осъден за кражба на 7500 британски лири от една от жените.

Василева и Михайлов от Нюъм и Василев от Редбридж трябваше да бъдат осъдени от съдия Нийл Сандърс вчера вечерта.

Превод: БЛИЦ