Мъж от американския щат Охайо е обвинен в убийство, след като застреля жена шофьор на компанията Uber, която е била подмамена от телефонни измамници да отиде в дома му, за да вземе пакет, пише в. "Дейли Мейл". 

Фаталният инцидент, който е заснет от видеорегистратора на шофьорката, се е случил в град Южен Чарлстън на 25 март около 11:25 сутринта.

81-годишният Уилям Брок каза на полицията, че е получавал съмнителни телефонни обаждания от измамници, искащи пари, и е бил заплашван от тях през седмиците преди кавгата. 

В деня на стрелбата един от тях му се обадил и му казал, че негов роднина е в затвора. Те поискали пари от него, след което направили поръчка чрез Uber някой да вземе пакет от къщата му. 

Шофьорът, който поел работата, била Ло-Лета Хол, 61. Тя не е знаела, че по-възрастният мъж е мишена на измамниците, и смятала, че работата е законна. 

Когато тя се появила пред дома му, за да вземе пакета, Брок шокиращо извадил пистолет и поискал тя да се идентифицира кой я и кой я е изпратил.

Голяма част от сцената е заснета от видеокамерата в автомобила на Хол. 

Твърди се, че Брок също е взел телефона й и не я е оставил да си тръгне, въпреки че никога не е набирал 911 или е звънял за помощ, каза полицията. 

Очевидно е имало „сбиване“ между двамата, по време на което Брок попитал Хол за кого работи, след което я прострелял отново и след това за трети път след „допълнителна размяна“ на обиди.

Тя е простреляна в горната лява страна на торса си, в горната предна част на левия й крак, и в централната част на гръдната кост.

Хол се опитала да се върне до колата си, когато Брок я застрелял. След това Хол може да бъде чута да крещи от болка, докато Брок заплашва да „простреля и другия ѝ крак“. 

Хол е бил откарана в местна болница, но е починала по време на операция, съобщиха властите.

Брок, който самият е получил наранявания по главата и ухото, се е обадил на 911 едва след като е прострелял Хол. 

Той разказа на полицаите, че Хол "без да бъде помолена" е била там, за да "вземе (моите) пари". 

Брок каза, че Хол го е нападнала, след като той я е прострелял, като е ударил главата си във вратата на колата й и след това се е опитал да избяга, така че той я е застрелял отново, мислейки, че тя ще му вземе пистолета.  

„Той твърди, че не е искал да я застреля, но е мислел, че тя ще го убие“, се казва в доклада за инцидента. 

Брок е обвинен в убийство, защото не се е обадил на 911 и защото „не е имало активна заплаха, представена от г-жа Хол в нито един момент по време на срещата“. 

Той е платил гаранция от 200 000 долара, но може да бъде изправен пред допълнителни обвинения, след като инцидентът бъде разследван допълнително. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук