Когато човечеството е изправено пред трудности с мащабни последици, някои се опитват да анализират текущите събития, а някои, например, да търсят отговори в миналото. 

Местни медии в Китай изведнъж си спомниха, че събитията са напълно предсказани от будистки монах на име Зигонг. Свещеникът видял „идването“ на коронавируса преди 100 години и го записал, за да не загуби получената ценна информация.

В Китай подобни пророчества са забранени, тъй като противоречат на действащата в страната комунистическа идеология. Въпреки това китайците, живеещи в Съединените щати, публикуваха в мрежата пълния текст на това пророчество, превеждайки го на широката общественост на английски. Освен това представената информация беше адаптирана към съвременния календар.

Пророчеството на будисткия монах за 2020 г.

През 2020 г. цял Китай ще плаче, ситуацията ще бъде толкова лоша, че Нова година няма да бъде празнувана. Ще дойде чума и дори дивите животни ще се скрият в планините. Първо чумата ще дойде в Китай, а след това ще се разпространи по целия свят.

Продуктите ще поскъпнат, така че не всеки ще може да ги закупи. Лодките ще потънат под водата. През тази година, по време на жътвата, скакалците ще дойдат и ще унищожат всички култури. Когато скакалците унищожат реколтата, димът и огънят ще избухнат от земята, а реките ще наводнят всичко.

Освен това монахът пише, че за да оцелеят, хората трябва да бъдат по-обединени, да трупат много злато и храна, а също и да споделят с тези, които обичат.

Изследователите смятат, че първата част от пророчеството започва да се сбъдва, тъй като Китай вече е пострадал. Освен това, според пророчеството, чумата трябва да се разпространи в целия свят. Тогава ще има вулканични изригвания и земетресения, а последната част от прогнозата говори за Големия потоп.

Е, можем само да наблюдаваме развитието на събитията и да правим правилните изводи.

Превод: БЛИЦ