За първи път в историята на американското риалити „Project Runway” трансджендър модел се включи в предаването. Първият епизод на 17-ия сезон на програмата бе излъчен преди броени дни.

Като мъж Мими Тао от Тайланд шест години живее в манастир. „Това не беше лесно. Израснала съм в много бедно семейство и ми се наложи да стана монах. Ако родителите не могат да осигурят обучението на детето, го пращат в манастир”, споделя Тао.На 16-годишна възраст решава, че ще прави кариера в модния бизнес. За целта се подлага на операция за смяна на пола. „Постарах се изключително много, за да попадна тук като първия трансджендър. На тях им се налага да поработят малко повече от нормалните хора”, каза Тао и добави, че е щастлива да бъде първият трансджендър, който участва в проекта.Чувайки историята, дизайнерът, ушил роклята на Тао, заяви, че за него е голяма чест да работи с такъв човек. „Боже мой, ти си истинска богиня!”, заяви той.

Мими Тао признава още, че смята да промени цялата фешън история. С примера си тя иска да вдъхнови младото поколение трансджендъри да се бори за мечтите си.

Видео от представянето на Тао в шоуто можете да видите ТУК


Превод: БЛИЦ