Шест стратегически бомбардировачи на американските военновъздушни сили В-52, разположени в базата в Луизиана, бяха прехвърлени в Европа за "интеграция в театъра на действие и участие във въздушни учения" заедно със съюзници и партньори в НАТО.

Това съобщи американската телевизия CNN., която описа прехвърлянето като сигнал, предназначен за Русия във връзка с петата годишнина от анексирането на Крим.

Според телевизионния оператор групата B-52 пристигна във въздушната база на „Феърфорд“ във Великобритания в края на миналата седмица. В понеделник четири бомбардировачи "изпълниха полети на няколко места в Европа, включително Норвежко море, Балтийско море (Естония) и Средиземно море (Гърция)", цитира CNN информация от военновъздушните сили на САЩ. B-52, разположени в базите „Андерсън“ в Гуам в Тихия океан и в „Феърфорд“, са провели "едновременни учения за запознаване с театъра на операциите в Индо-Тихоокеанския регион и Европа".

„Колективните полети в Индо-Тихоокеанския регион и Европа“ демонстрира лоялността на Съединените щати към своите съюзници и партньори чрез глобалната ангажираност на въоръжените сили, добавиха военновъздушните сили на САЩ, цитирани от Фокус.